Re: Vodafone - špatně fa???
Dobrý den, řeším podobný případ, máme stejné zúčtovací období 4.12-3.1., ale Vodafone nám rozdělil na 2 částky, jedna je daněna 20% a 2. je daněna 21%. Jen se obávám, že nám základ daně přehodili, takže volání v prosinci máme daněno 21% a v 3 dny v lednu 20%. Už jsem tam volala, jsem zvědavá, jak to opraví.
JIV
Dodavatelé "elektřina, plyn, telefon.." jsou oprávněni- nikoli povinni fakturovat za období 2012 20%.
U Vás to však asi bude chyba,vyčkejte s uplatněním DPH
Děkuji. Podle jakého paragrafu jsou prosím oprávněni nikoliv povinni? U telefonu asi nejde účtovat do nákladů jednoho roku s tím, že je to pravidelně opakující se položka. Jak mám potom rozdělit do nákladů 2012 a 2013? To mám ručně vyzobávat hovory uskutečněné ve 2012 a 2013 nebo můžu udělat poměrově cena za tel. služby:31x28= náklad 2012 a zbytek náklad roku 2013.
Děkuji
JiV
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 1. 2013 7:07
Dobrý den, na fa Vodafone - prav.platby,služby /4.12.12-3.1.13/ sazba DPH 21%. Je to vůbec správně? Jak prosím zúčtovat? Odpočítali byste si celé DPH?