Re: daňové zvýhodnění - jak postupovat
Uzaqvřené - tím asi myslí hotové,že se s nimi nedá nic dělat. TAk spočítejte každý měsíc, jak měl vypadat a jaké mělmít daně a ten rozdíl (který mu budete srážet ) za něj rychle pošlete ještě máte do 20. ledna času dost, u zaměstnance si udělejte pohledávku.
Tzn., že pokud to udělám, znamená to, že daně v lednu se budou skládat ze dvou částek?Z té její, vyplacené do 20.1., kterou zahrnu do vyúčtování za firmu za 2012 a z druhé částky, což budou daně ostatních zaměstnanců v lednu 2013? Omlouvám se, ale mám v tom trochu guláš.
Ne ne, to, co pošlete ještě do 20.1. se sečte do vyúčtování
za prosinec 2012 a právě při ročním zúčtování daní tohoto zamětnance budete počítat s příjmy ( daněmi a bonusy) tak, jak byly správně. JInak byste v tom právě měla ten guláš.
Jinak - ptejte se až v pondělí, jdu volit :-)
Není mi pořád jasné, jak dotlačím daň do prosince? Řekněme, že daň, kterou má vrátit je 5000. 5000 odešlu do 20.1. a v lednové výplatě(únor 2013) bude mít na pásce lednovou dań navýšenou o 5000, ale odvody za firmu budou provedeny dvěmi položkami, jednou 5000 do 20.1. a zbytek někdy v únoru 2013?Jiřinko, možná to moc komplikuji, zkuste po lopatě :-) Díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 1. 2013 15:04
Prosím, zaměstnankyně má syna ,který v roce 2012 začal studovat VŠ. Mám potvrzení na školní rok 2011-2012 do 16.9.2012. V září do prohlášení napsala ukončení studia syna 16.9.2012.Dnes přišla s pláčem, že jí syn lhal, že ukončil 16.3.2012 a přinesla i potvrzení, změnu napsala do prohlášení.
Domluvily jsme se na dvou splátkách, ve mzdách za leden a únor 2013. Jak bude vypadat vyúčtování za firmu? Zohledním tam jen srážku za leden a únor až v dalším roce? Děkuji