Mzdové - vyúčtování daně

• (neregistrovaný)

9. 1. 2013 16:42

Dobrý den,

potřebovala bych poradit, co vše udělat na začátku nového roku. Jedná se mi především o povinnosti v oblasti zaměstnance. Jsem účetní samouk. Od ledna 2012 máme 1 zaměstnance. Každý měsíc mu byl proplacen daň. bonus, o který jsem si vždy zažádala na Fú. Má též podepsané prohlášení. Co musím udělat?
    Děkuji
    G.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2013 13:06

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: mzdové - vyúčtování daně
      POkud se Vám jedná jen o zaměstnance, tak pokud Vás požádá nejdéle do 15.2.2013 o roční zúčtování daní, tak mu ho provedete.

• 10. 1. 2013 14:19

AAA (neregistrovaný)

Dobrý den,

moc děkuji. Ano, jedná se mi o zaměsstnance, i když vlastně nejen to.
      Někde jsem četla něco o vyúčtování zálohové daně do konce ledna. Opravdu budu vše dělat poprvé a mám strach, abych na něco nezapomněla. Budeme i za zamce dávat přiznání a co v oblasti sociálky?? Vím, ptám se asi hloupě, ale raději se ptám zkušených, abych něco nezkazila.
      Děkuji

• 10. 1. 2013 14:42

Líba (neregistrovaný)

Nahoře si v šablonách najdete tiskopis:
      http://business.center.cz/business/sablony/s5-vyuctovani-dane-z-prijmu-FO-zavisla-cinnost.aspx

Pokud zaměstnanec bude chtít udělat RZD, tak mu ho uděláte nejpozději v březnové výplatě. Jestli má z nějakého důvodu povinnost podat daňové přiznání, vystavíte mu Potvrzení o zdanitelných příjmech a on si ho udělá sám. O RZD se žádá na 3. a 4. straně prohlášení poplatníka (do 15.2.), zároveň vám podepíše prohlášení na rok 2013.

Sociálce pošlete ELDP, myslím, že stačí do dubna. Vytisknete si mzdový list za rok 2012 a založíte.

• 10. 1. 2013 16:07

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ještě podáváte na FÚ tzv. Vyúčtování zálohé daně za r.2012.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).