Re: mzdové - vyúčtování daně
Dobrý den,
moc děkuji. Ano, jedná se mi o zaměsstnance, i když vlastně nejen to.
Někde jsem četla něco o vyúčtování zálohové daně do konce ledna. Opravdu budu vše dělat poprvé a mám strach, abych na něco nezapomněla. Budeme i za zamce dávat přiznání a co v oblasti sociálky?? Vím, ptám se asi hloupě, ale raději se ptám zkušených, abych něco nezkazila.
Děkuji
Re: mzdové - vyúčtování daně
Nahoře si v šablonách najdete tiskopis:
http://business.center.cz/business/sablony/s5-vyuctovani-dane-z-prijmu-FO-zavisla-cinnost.aspx
Pokud zaměstnanec bude chtít udělat RZD, tak mu ho uděláte nejpozději v březnové výplatě. Jestli má z nějakého důvodu povinnost podat daňové přiznání, vystavíte mu Potvrzení o zdanitelných příjmech a on si ho udělá sám. O RZD se žádá na 3. a 4. straně prohlášení poplatníka (do 15.2.), zároveň vám podepíše prohlášení na rok 2013.
Sociálce pošlete ELDP, myslím, že stačí do dubna. Vytisknete si mzdový list za rok 2012 a založíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 1. 2013 16:42
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, co vše udělat na začátku nového roku. Jedná se mi především o povinnosti v oblasti zaměstnance. Jsem účetní samouk. Od ledna 2012 máme 1 zaměstnance. Každý měsíc mu byl proplacen daň. bonus, o který jsem si vždy zažádala na Fú. Má též podepsané prohlášení. Co musím udělat?
Děkuji
G.