Důchod. spoření - II.pilíř

• (neregistrovaný)

10. 1. 2013 8:38

Dobrý den.
    Pořád nemám jasno, na který úřad se bude odvádět pojistné , pokud bude zaměstnanec účastníkem II.pilíře - sociálce ? A ta to předá dál?
    A komu se podává hlášení ? Finančnímu úřadu ? A registrace?
    Všude se pořád opakují stejné povídačky o procentech, ale konkrétní postup jak by to měla mzdovka dělat jsem nikde nenašla.
    Aby nebyl někdo pohoršen, že to nevím - mzdová účetní nejsem.
    Poradí někdo?
    Díky a přeju stálé zdraví AnnaD

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2013 12:48

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: důchod. spoření - II.pilíř
      Bude se to odvádět na zvl.účet FÚ. To se ptáte na to,že to budete muset počítat v ruce nebo na to máte mzdový SW ?
      Já už se děsně těším na to, kdo bude ten první :-)))))))) a kdo bude ten první, který to do 14 dnů zruší , to bude ještě lepší lahůdka.Spíše doufám ve zdravý lidský rozum.

• 10. 1. 2013 13:33

AnnaD (neregistrovaný)

Jde mi o nastavení čísla účtu do číselníku, že jsem nikde neviděla zmíněné předčíslí na které by se to mělo odvádět.
      Já doposud žila v domění, že když se jednou někdo na tohle dá, už nemůže prchnout a pomůže mu jenom smrt?
      Zdravím .

• 10. 1. 2013 14:13

V Příloze č.4 nového zákona od 1.1.2013pro Spoecializovaný FÚ a vybrané daně ho nevidět. Takže asi bude ještě brzo.
      A co se týká toho navždy, to ano, ale do 14 dnů od uzavření si to mohou rozmyslet a zrušit. TAkže účetní se to jistě dozví poslední :-) a už se těší, že bude zase opravovat a žádat o vrácení již odeslaných částek a zasílat jinam.

• 10. 1. 2013 14:51

alen1 (neregistrovaný)

Jestli se dobře dívám, tak od smlouvy lze odstoupit v dané lhůtě jen v případě uzavření smlouvy na dálku. Jindy tam tuto možnost nevidím.
      Můžete mě prosím nasměrovat, kde to v zákoně je?
      Děkuji.

• 10. 1. 2013 16:05

Bohužel nemohu. Stále to slyším ve sdělovacích prostředcích a to od "fundovaných" znalců 2.pilíře. Chachacha.Přesto jsem přesvědčena o těch dopadech, které jsem psala. Ať na dálku nabo nablízko, bude vše odvedeno a účetní se z toho pak p....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).