Re: Nemoc a odstupné
No to znamená, že jste si nenašla další ustanovení zákoníku práce, které říká, že výpovědní doba v době nemoci neběží, pracovní poměr se o dobu nemoci prodlužuje a protože jste posledního prosince neprohlásila, že na prodloužení výpovědi netrváte, tak váš pracovní poměr skončí až po skončení nemoci + uplynutí zbytku výpovědní doby. Takže to, že napsal, že obdržíte odstupné v prosincové výplatě znamenalo to, že byste ho obdržela po skončení výpovědní doby. Vy jste si ale nemocí PP prodloužila, takže odstupné správně obdržíte až v poslední výplatě - tedy po uplynutí zbytku výpovědní doby. Záleží na tom, jak dlouho budete marodit. V zákoníku práce je to § 53, odst. 2 , kde je to přesně popsáno, já jsem se snažila to napsat laicky. Odstupné řeší § 67, odst. 1 - vyplacení při skončení PP.
Re: Nemoc a odstupné
Nechci se vás dotknout, ale ono se někdy velmi nevyplatí "marodit" . U nás teď taky bylo několik zaměstnanců, kteří se takto divili, že nedostanou ve výplatě odstupné, kteří si mysleli, jak to zaměstnavateli osolí, když naschvál začnou marodit a teď jsou překvapeni jako vy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 1. 2013 9:45
Prosím má účetní pravdu, když nevyplatila odstupné při skončení pracovního poměru § 52 písm.c v prosincové mzdě? Ve výpovědi mám napsáno že odstupné bude vyplaceno po skončení pp tj. ve mzdě za prosinec. Od 20.prosince jsem v pracovní neschopnosti a účetní tvrdí, že tím pádem mi odstupné vyplatí až po skončení nemoci. Jenže já mám ve výpovědi napsáno ve mzdě za prosinec. Děkuji za odpověď