Re: ŠPATNÁ č. účtů pro odvod daní v r. 2
Já tedy nevím, ať koukám jak koukám tak jsou čísla s původním seznamem stejná. Mám vytisknuté informace ze dne 22.11.2012 a čísla souhlasí :)
Minulý týden v té tabulce zapomněli kolonku daně zvláštní sazbou. V pondělí nebo úterý už tam ty kolonky dodali, ale za lomítkem kód banky bylo 0711 místo 0710. Včera už to bylo opravené. Viděla jsem to na vlastní oči, mluvila jsem i s FÚ, paní z FÚ přitakala mému smýšlení o celé té kašpařině. Ale jinak číslo účtu (pro JM kraj) zůstalo stejné, v tom změna není.
Pěkné :)
Byla jsem na školení 18.12., školitelka paní Procházková z FÚ nám řekla, že nemáme mít strach, že i když pošleme na starý účet, že banka to automaticky překlopí, že ta čísla budou nějakou dobu ještě fungovat souběžně. O dva dny později byla na školení kolegymě, tam ale hřímal školitel pan Kyttler (nevím, jak se přesně píše), že bez-pod-mi-neč-ně se MUSÍ již v lednu posílat na nové účty, že staré budou k 1.1. zrušeny.
PS: myslím si, že Kyttler to někdy fakt moc hrotí.
Na stránkách mfcr jsem to viděla na vlastní oči (a nejen já) tak, jak to píšu. Tu tabulku, kde nejprve chyběly sloupce se srážkovou daní, mám i uloženou. Pak se tam objevily, ale s kódem 0711, zíralo nás na to víc. A pak to teprve opravili na 0710. Mé čestné slovo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 1. 2013 14:12
všem, kdo platí daně, chci oznámit, že na portálu české daňové správy byly do 8. ledna 2013 uvedeny špatná čísla účtů!!!
ve složce "placení daní"
- dále "bankovní účty daňové správy" uvedeny v tabulce s názvem:
"seznam bankovních účtů finančních úřadů v úplném tvaru pro vybrané druhy daní (.....) platný od 1.1.2013
Napsali aktualizace - byla to oprava chybných údajů!!!!
Kdo si stáhnul dříve, před 8.1.2013 - POZOR ZA SPRÁVNÉ ODESLÁNÍ NA SPRÁVNÝ ÚČET!!!!!
Zjistila jsem to, když mi kolega přišel oznámit, že mám špatnou tabulku, kde jsem ji stáhla, on má úplně jiná čísla účtů - finanční úřad pro kraj vysočina!
OPRAVU provedli, ale INFO pro lidi, že mají špatné účty nikde neoznámili!! Pak budou penalizovat za žádné odesílání (na špatné číslo je jakoby nebylo zaplaceno !!).