Re: pronájem polí a daň
Kdo platí daň z nemovitostí s tímto dotazem přece nesouvisí. Důležité je, kolik Vám vyplatili za pronájem. Pokud víc než 6000 Kč a Vy máte příjmy ještě ze závislé činnosti, musíte podat přiznání. Takže z 8500 uplatníte výdaje 30% a zbytek bude daňový základ, který přičtete k daňovému základu ze závislé činnosti, vypočítáte daň, odečtete slevy. Vyjde Vám daň po slevách, od ní odečtete daň, kterou Vám srazili v zaměstnání a zbytek doplatíte. Nebo Vám třeba ještě budou vracet, to záleží na výdělku.
Kdo platí daň z nemovitostí s tímto dotazem přece
nesouvisí.
Myslím, že souvisí, před digitalizací pozemků platily daně z nemovitostí zem. družstva, která měla pole v pronájmu, po digitalizaci musí daně platit pronajímatel a o daně mu družstvo zvýšilo pronájem.
Přesně tak, předtím to platilo družstvo a proto teď navýšilo pronájem. Děkuji, je mi už jasné, hranice 6000 stále trvá a paušál 30% taky, prostě s tím budu mím teď víc práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 1. 2013 16:55
Mám pozemky, které má v pronájmu zemědělské družstvo. Vloni tam proběhla digitalizace pozemků a tak jsem už musela platit daň z nemovitostí sama a družstvo mi poslalo za pronájem už 8500 Kč. Do této doby to bylo míň jak 6000 a tak jsem daňové přiznání nedávala (jse normálně zaměstnaná, jiné příjmy nemám). Platí tato hranice 6000 Kč i letos? Myslím si, že budu muset udělat přiznání, odečtu si 30% paušál a potom zdaním. Myslím si to správně?