Re: silniční dan
Za auta do 3,5t, se kterými se celý měsíc nejezdí, se silniční daň rozhodně neplatí...
>>>>Dobrý den, silniční dan musím platit za všechny auta
>>>>co mám v majetku i ty které jsou už odepsané? děkuji
>>>>za
>>>>odpověd.
>>>
>>>ano, za všechna auta i za ta, se kterými se
>>>momentálně
>>>nejezdí.
>>>odpisy s tím nemají nic společného.
>>
>>Za auta do 3,5t, se kterými se celý měsíc nejezdí, se
>>silniční daň rozhodně neplatí...
>Pokud je auto do 3,5t v obchodním majetku, RZ není v
>depozitu DI, tak se silniční daň za toto auto PLATÍ. A to bez ohledu jestli auto jezdí anebo nejezdí.
Prosím???
§2 odst. 1 ZDS:
Předmětem daně silniční (dále jen ,,daň") jsou silniční motorová vozidla ...... jsou-li používána k podnikání nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti.....
Tzn. mimojiné, že pokud auto bude celý měsíc stát, tak se za ten měsíc neplatí SD i když je auto v obchodním majetku.
dobry den,
tak je doplnim názor našeho dan. poradce, že pokud jde o společnost a auto je v OM, tak se plati SD i když se nejezdí...
Udělala jsem silničku ,ze jsem za taková auta nezaplatila a danový poradce mi to napadl a museli jsme hned doplatit. Ze u společností se na OM nahlíží jinak. I dan. Poradce jiný mi také říkal, platit....
1) Prosím, pochopil bych, že by se to dalo brát, že se automaticky využívá k podnikání. Jen si dost dobře nedovedu představit situaci, kdy auto za měsíc ujede přesně 0 km, jakým způsobem je využito k podnikání...
2) Pak nechápu význam změny zákona z roku 2004, kdy tam původně bylo, že předmětem daně jsou vozidla určená k podnikání a od roku 2004, že předmětem daně jsou vozidla použitá k podnikání.
3) kdo křičel?
Pane kolego
= Pak nechápu význam změny zákona= lžete. Vy jste ten význam pochopil ale souhlasím s vámi, že by bylo krásné aby to pochopili i ti
kteří se tím dokonce živí a snaží se radit (někdy i ZDARMA) ostatním.
Hezký den v němž se věnujte užitečněší činnosti.
Nemáte za co děkovat,
ono to totiž nikde není, jména daň. poradců na které se odvolává
také nesdělí, takže se jedná o odborný účetnický termín =
kecy v klecy. Pokud se ďyvýte těm ypsilonům tak si vzpomeňte,
že když jsem napsal pájovi, že se zde jednou týdně objeví nějaké
vemeno z kachny, tak jsem málem dostal banán Přesto je to pravda
ja se omlouvam,ze jsem rozpoutala takovou diskusi. Píšu jen, že jsem chapala jak vy a i tak zpracovala. Ale dan.poradce mi to poslal písemně, ze se platit musí, šéf souhlasil s danařem, tak jsem dopočítala. Jsem rada, ze jsem sama pochopila spravně, ale... Hezký den a klid v duši :)
dobrý den.. řešila jsem stejný problém.. zákon pochopen že neplatí se za auto které nepoužíváme.. ale máme v majetku.. volala jsem po té na FU pro ověření. a bylo mi také sděleno, že se SD neplatí pokud auto nejezdí a je v OM.. stačí napsat čestní prohlášení a zaslat s přiznáním..:-D
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 1. 2013 7:45
Dobrý den, silniční dan musím platit za všechny auta co mám v majetku i ty které jsou už odepsané? děkuji za odpověd.