Re: Solidární zvýš.daně 2013
Děkuji za reakci, když mi to lektor vysvětloval podruhé, tak jsem raději řekla, že tomu rozumím, protože jsem si připadala už jako trotl. Takže výklad pro mě - v průběhu roku se ho solidární daň týká, pokud překročí 4násobek, při DAP také, pokud přesáhne 48násobek, ale pokud nedosáhne 48ku, pak se ho "netýká" (jak řekl), ale zároveň se mu solidární daň sražená v průběhu roku na záloze v dani vrátí. Kdyby dodal tu poslední větu, tak tomu porozumím, ale nedokázala jsem pochopit logiku jeho výkladu. Děkuji !
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 1. 2013 11:41
Dobrý den, nějak jsem se zasekla, můžete mi to prosím objasnit? Pokud v roce 2013 byť zaměstnanec 1x přesáhne 4násobek průměrné mzdy, zvýší se záloha daně o 7% rozdlu a je povinen si podat daňové přiznání, nově § § 38ha) Potud rozumím. Pak ale lektor řekl, pokud nedosáhne 48násobku prům.mzdy nově § 16a)-roční daň, solidární daň se ho netýká. Je mi jasné, že 4násobek se týká zálohy a 48 násobek daně, ale nějak si to neumím srovnat v hlavě. Když pak přesáhne 4 násobek, podává DAP a nedosáhne 48násobku, tak se ho pořád solidární daň týká, protože mu byla v průběhu roku sražená, ne ..?