Re: budova
Pokud budova po zakoupení sloužila svému účelu, tzn. byla způsobilá k obvyklému užívání a rekonstrukce byla zahájena až po uvedení budovy do obvyklého užívání, pak bych zařadil do majetku, začal odepisovat a následně zahájil rekonstrukci. Pokud jste ale zakoupili budovu a bez toho, že byste v ní už začali úřadovat (nebo k čemu měla sloužit) a rekonstrukce byla nezbytná pro to, aby budova splila podmínky pro obvyklé užívání, pak bych nechal na 042, provedl rekonstrukci a až po ukončení rekonstrukce zařadil do majetku na 021.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
13. 1. 2013 17:50
koupili jsme budovu i s pozemkem za smluvní cenu.Mám to vedené na účtu 042,jelikož jsem se nemohla dočkat znaleckého posudku.Koncem roku se mi podařilo znalecký posudek získat.Pozemek zařadím na 031 a budovu mám dál vést na 042, protože se celá rekonstruuje nebo zařadit na 021 a pak navýšit o TZ?
Děkuji.