Re: budova
Pokud budova po zakoupení sloužila svému účelu, tzn. byla způsobilá k obvyklému užívání a rekonstrukce byla zahájena až po uvedení budovy do obvyklého užívání, pak bych zařadil do majetku, začal odepisovat a následně zahájil rekonstrukci. Pokud jste ale zakoupili budovu a bez toho, že byste v ní už začali úřadovat (nebo k čemu měla sloužit) a rekonstrukce byla nezbytná pro to, aby budova splila podmínky pro obvyklé užívání, pak bych nechal na 042, provedl rekonstrukci a až po ukončení rekonstrukce zařadil do majetku na 021.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2013 17:50
koupili jsme budovu i s pozemkem za smluvní cenu.Mám to vedené na účtu 042,jelikož jsem se nemohla dočkat znaleckého posudku.Koncem roku se mi podařilo znalecký posudek získat.Pozemek zařadím na 031 a budovu mám dál vést na 042, protože se celá rekonstruuje nebo zařadit na 021 a pak navýšit o TZ?
Děkuji.