Re: nemoc-invalida III.stupně-konec PP
Domluvte se zaměstnancem, že si požádá o neplacené volno ode dne 7.1.2013, může ho mít do té doby, než obdrží doklad o III. , jakmile obdržíte doklad o III. provedete odhlášení s tím, že dáte kopii rozhodnutí. Udělala jsem ¨to stejně vloni. Příjem žádný nemá a i kdyby měl, odvádí se jak ZP i soc. poj. ze skutečných příjmů. Podepíšete vzájemnou dohodu o ukončení ke dni ..../až to přijde/.
Re: nemoc-invalida III.stupně-konec PP
K datu, kdy s ním ukončíte poměr.
ZP z min. mzdy platit nebude, protože je za něj plátcem stát - je invalida I. stupně - jak píšete (zatím).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 2. 2013 21:36
Dobrý den,
máme zaměstnance, který je invalida I.stupně. Zažádal o invalidní důchod III.stupně. Už třičtvrtě roku marodí. Posílali jsme marodní lístek k 31.lednu na OSSZ a na základě toho jemu a doktorovi volali, že už mu nebudou vyplácet nemocenské dávky, že je k 6.lednu ukončují, protože od 7.ledna bude mít ten důchod III.stupně. Volali mu to dnes 6.února. A že rozhodnutí mu přijde teprve z Prahy. Co ted s tím? Jak mám evidovat zaměstnance od 7.ledna - do práce nechodil, pro nás byl nemocen. A v plánu je, že s ním bude ukončen pracovní poměr, jakmile dostane ten důchod. On s tím souhlasí. Jak to mám ted udělat zpětně k 6.lednu? Jak ukončit pracovní poměr, oznámit OSSZ a ZP zpětně, že 6.ledna skončil?? Když je 6.února a já nemám oficiálně nic v ruce. Momentálně mám jen konec marodního od doktora, který tedy ukončil marodní dle pokynů OSSZ.
Děkuji za radu, jak z toho nejlépe vyklouznout a správně.
Veronika.