Účtování dodavatelé / odběratelé

• (neregistrovaný)

18. 2. 2013 7:41

Dobrý den, prosím o radu, jak opravit v účtování nesoulad salda se skutečnými zůstatky neuhrazených faktur vydaných i přijatých. Převzala jsem účetnictví dlouho fungující firmy, kde jsou tisíce položek a nelze již zpětně vše dohledávat. Prosím, jak účetně opravit tak, aby tyto zůstatky souhlasili se stavem účtů v hlavní knize a v saldu. Jsem z toho docela zoufalá, vděčím za každou radu. Moc děkuji. kikadika

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 2. 2013 16:04

rr (neregistrovaný)

Re: Účtování dodavatelé / odběratelé
      O jak velké částky se jedná ? Jde o to, že úpravy vždy negativně ovlivní DZ.

• 18. 2. 2013 18:30

kikadika (neregistrovaný)

Děkuji za reakci. Je to hodně, cca 30 tis.odběratelé a 20 tis. dodavatelé. Prosím poradíte mi, na které účty proúčtovat. S tím že to bude ovlivňovat DZ se musím smířit a daň eventuelně navýšit. Ale za "blbost" se platí, hlavně aby bylo v pořádku. Dík.kikadika

• 19. 2. 2013 11:08

rr (neregistrovaný)

Odpis pohledávek:
      Protože není známá konkrétní pohledávka k odpisu (použil by se účet 546, který je určen k odpisu pohledávek v souladu se zákonem o dani z příjmů), můžete účtovat

588.AE - nedaňový / 311.AE

Odpis závazků:

321.AE / 688.AE - daňový

• 19. 2. 2013 14:40

kikadika (neregistrovaný)

Hrozně moc a moc Vám děkuji.kikadika
      Opravdu jste mi moc pomohl, trápím se tím už delší dobu, teď se mi ulevilo. Díky.kikadika

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).