Re: opravná položka k zásobám-daňová neb
Tvorbu OP nezdůvodňujte tím, že se jedná o nepotřebnou zásobu.
Hlavně při likvidaci nezapomeňte sepsat Protokol o likvidaci, který bude obsahovat všechny náležitosti uvedené v par. 24 ZDP. Pouze tehdy je likvidace daňově uznatelná.
Re: opravná položka k zásobám-daňová neb
Tohle jsem si uvědomila až večer doma, a pak jsem začala přemýšlet, zda mohu 2012 udělat opravnou položku, a pak v roce 2012 zlikvidovat podle par. 24 s likvidačním protokolem...?a dokladem o likvidaci...
jestli to není tak, že když udělám opravnou položku, tak už další rok nemohu vyřadit podle par. 24 odst. 2 písm.zg.
Je mi jasné, že vedení si teď na to vzpomnělo a chce to dostat do roku 2012
v našem případě se jedná o extrakty, které jsou prošlé - expirace
dál jsou tam bannery.. a u těch si te%d nejsem jistá, jestli ´mohu použít také par. 24
děkuji moc
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 2. 2013 11:03
Dobrý den, opravná položka k zásobám je vždy jen nedaňová.
Máme ve skladu extrakty na výrobu našich produktů. Tyto extrakty se již nebudou používat, protože jsme obměnili složení našich produktů.
v tomto roce (2012) mohu vytvořit opravnou položku, ale ted netuším, zda bude daňová nebo nedaňová.
v roce 2013 teprve zlikviduje nepotřebné extrakty... a budu mít doklad o likvidaci.
Zaúčtování rok 2012
559 (558?) x 191
rok 2013
191x559 (558)
549(548)x112003 zde bude výdejka a doklad o likvidaci
Děkuji moc za sdělení případných zkušeností
Blanka