Re: zboží z Německa
Ne, asi jsem to špatně napsala, poslali mi faxem fa a zboží teprve dojde a faktura skutečná dojde zase a ž pak (poštou). Právě jsem se ztratila v těch datech. Jaký kdy kurz a jaké je DUZP. Já to z toho pitomého zákona nechápu. Už hledám školení, to snad ani není pro lidi. A nevíte, prosím co znamená pro smrtelníka par.96 ZODPH
Re: zboží z Německa
předpokládám, že jde o pořízení zboží z EU
pokud máte faxovou kopii, pracujte s ní jako s daňovým dokladem, originál si pak přiložíte
částku faktury vynásobíte kurzem ze dne vystavení (denní nebo pevný dle vaší vnitřní směrnice), den vystavení je pro Vás DUZP, vypočtete DPH a uvedete do ř. 3 a 43 přiznání
podle §96 byste do 28.2 měla nahlásit svému FÚ bankovní účty, které používáte pro ekonomickou činnost
pokud jste už např. při registraci k daním nahlásili účty, na které Vám platí Vaši odběratelé, tak už nic nehlaste; pokud máte nějaký nový, raději nahlaste, protože některý odběratel by Vám na něj mohl odmítnout zaplatit - celé toto je kvůli novince MF tzv. nespolehlivým plátcům, doporučuji se tady podívat v diskuzi, je tu toho hodně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 2. 2013 9:55
Došla mi fa za zboží z Německa (proforma). Jakým kurzem mám pnaskadnit zboží (směrnici nemám) a pak jak to je s DPH. Můžete mi poradit? Dík