Re: průměrný výdělek
Součtem náhrady mzdy za dovolenou + mzdy se většinou nikdy nedostanete na stanovenou měsíční mzdu. Do výpočtu se promítá to, kolik pracovních dnů (popř. placených svátků) ten konkrétní měsíc, ve kterém se čerpá ŘD má a samozřejmě, jaký průměr pro účely ŘD měl zaměstnanec v předchozím kal. čtvrtletí. Bližší vysvětlení nelze na diskusním fóru, je nutno si to nastudovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 2. 2013 1:21
dobrý den, mohu prosím poprosit o vysvětlení výpočtu?
Máme nového zaměstnance s měsíční mzdou 16000 Kč. Nastoupil dne 11.02.13 předpokládaný výdělek při zadávání do osobní evidence jsem si spočítal pomocí koeficientu. Vyšla mi částka 92,- Kč zaokr.
Při zkušebním zpracování mzdy za březen( aby byl celý měsíc odpracovaný, bez nástupu v půl. měsíce, což bylo v únoru), zadal jsem 1 den dovolené a nevycházeli mi mzdy. Mzdy mi vyjdou teprve pokud upravím průměr pro náhrady na 95,25 a dostanu se na hrubou mzdu 16 000,- Kč. Je to v pořádku, že se musí upravit průměr na 95,25 a proč tomu tak je? Děkuju moc za odpověď, ve mzdách se nevyznám, teprve začínám, ale rád bych si dohledal potřebné informace k výpočtu.