Re: zaměstnávání slováků, roční zúčtován
Roční zúčtování provedete i nerezidentovi, z vyúčtovaných příjmů.
Uplatní se pouze poplatník a příp. student.
Po provedení RZ žádají o tiskopis Výpočet RZ daně a to mají jako doklad pro FÚ na Slovensku. Tam mají pravidlo, že mohou podat DAP se zahraniční daní do 30.6. sami, nebo zastoupení poradcem.
V řádném termínu nedávají na FÚ plnou moc- nemají povinnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 2. 2013 22:07
Dobrý den, naše česká firma zaměstnává slováky (trvalý pobyt v SR). Mají pouze příjmy ze závislé činnosti, využívají pouze slevu na poplatníka. Nějak nerozumím následujícímu. Já jsem to do teď chápala tak, že jsou daňoví rezidenti ČR, udělám jim roční zúčtování daně ze záv. čin. a bude to vyřízené. Oni po mě ale chtějí potvrzení příjmu, a že jim udělá přiznání účetní na Slovensku. Znamená to tedy, že oni sami sebe berou jako nerezidenty ČR? Kdybych já přistoupila na tuto myšlenku, mám jim dělat to zúčtování? Nějak se v tom motám a nevím, jestli mám vůči nim ještě nějaké povinnosti. Předem moc děkuji za reakce.