Re: materiál na skladě - korálky
Mám ale korálků spoustu a všechny je hned nespotřebuji. Skladová evidence se vlastně u DE vést nemusí, jak ale pak udělám inventuru ke konci roku? Vezmu zásoby, co jsem nakoupila v průběhu roku a pouze z toho odečtu to, co jsem prodala a odečtu to v nákupní ceně nebo se to dělá v prodejní a jestli v prodejní, tak co se dělá s tím rozdílem? To bude docela pracné počítat korálky na špercích a pak to odečítat, nemáte na to někdo nějaký systém?
Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 2. 2013 10:52
Dobrý den,
moc prosím o radu, vedu DE, vyrábím šperky, nakoupím si materiál (korálky, bižuterní komponenty), jakým způsobem si budu evidovat materiál na skladě? Když to nakoupím, tak to zvážím a ocením nějakou průměrnou cenou nebo jak se to dělá? A jak je to, když vyrobím náušnice, tak se mi sníží stav materiálu, to bych si měla každé náušnice zvážit a zase nějakou průměrnou cenou ocenit a snížit tak stav materiálu?
Moc děkuji.