Re: stravné
v zásadě můžete dát kolik chcete i nad limit, ale pak je to zdanitelným příjmem zaměstnance včetně SP a ZP, jen v limitu to není zd. příjmem zaměstnance, ale znovu, měl by to určit zaměstnavatel vnitřním předpisem.
Re: stravné
Já jsem to vyřešila, že dávám níže uvedené a mám to ošetřené dodatkem ke sněrnici o poskytování cest.náhrad. Každý rok dělám nový dodatek, myslím si, že to tak může být, ráda si přečtu i jiné názory, díky
podle § 176 odst. 1 zákoníku práce ve výši:
•66 Kč až 79 Kč (trvá-li pracovní cesta 5 až 12 hodin),
•100 Kč až 121 Kč (trvá-li pracovní cesta více než 12 hodin, maximálně však 18 hodin),
•157 Kč až 188 Kč (trvá-li pracovní cesta více než 18 hodin).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 2. 2013 14:38
může mi někdo prosím vysvětlit, jaký je rozdíl mezi par. 163 a 176 zákoníku práce, týkající se stravného, proč v jednom je jenom částka např 66 za 5-12 hodin a v druhém je rozmezí 66-...
Mzdová je v nemocnici, nemohu se s ní poradit. Musíme zadat i diety do mzdy, dívám se, že se to oproti roku 2012 změnilo, v lednu u nás nebyly, naši zaměstnanci tento měsíc jezdili každý den mimo město. Dám zaměstnancům 66 Kč/den za 8hodinovou směnu?Jsme s.r.o.
Děkuji předem.