Re: Likvidace s.r.o., poslední závěrka a
Postup:
Návrh na rozdělení likvidačního zůstatku mezi společníky a předložení návrhu společníkům - k témuž dni je sestavována likvidátorem mimořádná ÚZ, likvidátor sestavuje seznam společníků a vyplácí likvidační zůstatek.
Společnost zaniká výmazem z OR, o který likvidátor požádá do 30dnů od skončení likvidace - k tomuto dni se sestavuje DPPO + konečná ÚZ, která tvoří součást přílohy k žádosti o výmazu z OR + povinnost doložit Souhlas o ukončení činnosti společnosti od FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 3. 2013 18:42
Dobrý večer,
prosím o radu.
S.r.o. je v likvidaci již od 31.8.2012, řádně ukončila rok 2012 závěrkou, má podáno DPPO za období 31.8.-31.12.2012.
V současné době chybí jenom vyplatit zbytek likvidačního zůstatku a zaplatit srážkovou daň. Po té bude stav finančních prostředků nulový, žádné závazky, žádné pohledávky,rozvaha bude nulová.
Měla jsem zato, že až po "srovnání" A=0 P=0 bude provedena řádná závěrka a podáno DPPO.
Likvidátor mne nahání s tím, že chce nyní k 28.2. závěrku i DPPO za období 1.1.-28.2.13.
Můžete mi prosím poradit, jaký je správný postup?
Děkuji moc.