Re: chov zvířat - co do nákladů?
Chápu Vaši nevoli z vedlejšího příjmu platit příliš mnoho, když už platíte ze zaměstnání. Ale souhlasím, je třeba porovnat námahu a náklady. Výdaje k majetku=zahrnout do obchodního, tj. ocenit. Jinak traktor je zvláštní vozidlo, takže paušální výdaj použít nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 3. 2013 19:22
založila jsem ŽL na chov zvířat (mám psy, kočky, koně) a na poskytování služeb pro zemědělství apod... Mám chovatelskou stanici - pejsky, koně i kočky už mám delší dobu, ŽL až od roku 2012, takže je do nákladů nedám... v loňském roce jsem ale raději kvůli prodeji štěňat a nabídce projížděk na koních založila ŽL. Co všechno mohu dávat do nákladů? Mohu dát do nákladů i např. nějaké terénní úpravy, okrasné dřeviny, materiál (izolace, montážní pěna, osvětlení apod.), když nemám v majetku žádnou budovu? Jde jen o úpravy a údržbu již stávajích stájí a kotců pro budoucí mláďata. Jak např. s údržbou traktorů a sekaček, které nemám v majetku v firmy? Asi se do nákladů dávat nemůžou, že? Platí se z traktorů silniční daň? díky moc.