Zavisla činnost-prijmy hrazene po 31.led

• (neregistrovaný)

3. 3. 2013 10:00

Dobrý den,
    řešim problem,závisla činnost, firma pozde vyplatila mzdu 2011-az po 31.lednu 2012. tím padem za 2011 jsem v priznani nemel veškere prijmy jen ty vyplacene do 31.ledna nasledujiciho roku.
    Ted mi ale vychazi v priznani za rok 2012 velka dan,kdyz tam zahrnu prijmy z 2011-hrazene v prubehu 2012. Jelikož slevu na poplatnika mi byla uznána řádne z mezd uz 2012 a na doplatek z roku 2011 mi tim padem sleva na poplatníka nezbyde.
    Co dělam spatne? Přeci nemůžou znevýhodnit poplatnika kteremu pozde uhradi mzdu a posunou mu prijem do dalšiho roku...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2013 11:30

RenataH (neregistrovaný)

Re: zavisla činnost-prijmy hrazene po 31
      Nic neděláte špatně, je to opravdu tak. Vy nebudete znevýhodněný, o to větší daň jste dostal loni vrácenou. Zkontrolujte si to v loňském daň ovém přiznání - pokud jste v průběhu roku 2012 dostal doplacenou celou mzdu z r.2011, pak byste zhruba to, co jste loni dostal na daních vráceno, měl nyní zase zaplatit. Samozřejmě mohou být rozdíly...

• 3. 3. 2013 12:20

PORADI NEKDO? (neregistrovaný)

jenze za ostatni mesice jsem mel nizkou mzdu jen za ten listad+prosinec vyšší-a z toho dan-tu jsem nemohl v r.2011 zahrnout do priznani aby mi ji vratili a letos ji mam zaplatit ja?
      proto tomu nerozumim :(

• 3. 3. 2013 13:12

RenataH (neregistrovaný)

ano,v tom případě je to nespravedlivé.ale takový je zákon, s tím nic neuděláte,bohužel

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).