Re: Dobrovolné důchodové pojištění
A navíc, nikdo neví, jak se bude dál posunovat odchod do důchodu, takže je možné, že opravdu odejdete do star. důchodu až v 75 letech i když budete pracovat celý život. Pokud nemáte zaměstnání, tak se můžete přihlásit na ÚP a pobírat podporu - je ale možné, že Vás budou honit po různých školeních a nebo také ne - to záleží, kolik mají na ÚP peněz. Pokud nemáte žádné zaměstnání , ani se nepřihlásíte na ÚP, potom se nezapomeňte přihlásit na své ZP, že pečujete o dítě, aby za Vás byl plátcem ZP stát.
Re: Dobrovolné důchodové pojištění
>>>Jako nezaměstnaná budu muset zůstat se synem i po
>>>skončení rodičovské dovolené doma do 4,5 let věku. Uvažuji, zda se důchodově dobrovolně pojistit. Předpokládám, že na
>>>termín odchodu do důchodu nikoli, pokud k datu mého
>>>předpokládaného odchodu do důchodu budu mít
>>>odpracováno
>>>alespoň 35 let (resp. součet doby studia a
>>>odpracované).
>>
>>Ve vašem věku bych se s pár měsíci netrápila. Do
>>důchodu se vám započítá doba do 4 let dítěte.
>
>A navíc, nikdo neví, jak se bude dál posunovat odchod
>do důchodu, takže je možné, že opravdu odejdete do
>star. důchodu až v 75 letech i když budete pracovat celý
>život. Pokud nemáte zaměstnání, tak se můžete
>přihlásit na ÚP a pobírat podporu - je ale možné, že Vás budou
>honit po různých školeních a nebo také ne - to záleží,
>kolik mají na ÚP peněz. Pokud nemáte žádné zaměstnání
>, ani se nepřihlásíte na ÚP, potom se nezapomeňte
>přihlásit na své ZP, že pečujete o dítě, aby za Vás byl
>plátcem ZP stát.
Děkuji za odpovědi, měla jsem právě za to, že pokud jsem nezaměstnaná, tak se mi ani ta péče o dítě nezapočítá, proto jsem se ptala. Na ÚP bych se chtěla zaregistrovat až později, až bude v nějakém horizontu jisté, že mi malého do školky vezmou...aby náhodou nenastalo nějaké scifi a nenašli mi práci a já bych jí musela odmítnout - o finanční podporu mi momentálně až tak nejde, trochu jsem se připravila a naspořila. Na ZP už jsem toto nahlásila, přesto děkuji za upozornění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 3. 2013 7:38
Jako nezaměstnaná budu muset zůstat se synem i po skončení rodičovské dovolené doma, neboť mi ho nevzali do školky, bude v mé péči do 4,5 let věku. Uvažuji, zda se důchodově dobrovolně pojistit. Na co bude mít vliv, pokud si nebudu platit pojištění? Předpokládám, že na termín odchodu do důchodu nikoli, pokud k datu mého předpokládaného odchodu do důchodu budu mít odpracováno alespoň 35 let (resp. součet doby studia a odpracované doby). Takže zřejmě půjde spíše o výši důchodu, je to tak? Nerada bych něco zanedbala a pak šla do důchodu v pětasedmdesáti - ale pokud jsem to správně pochopila, tak to, že nějaký čas nebudu důchodově pojištěna neznamená, že se mi právě o toto období odsune odchod do důchodu. Obávám se stejně, že se podmínky pro odchod a výši důchodu ještě několikrát změní...........
Omlouvám se, pokud se ptám hloupě, ale trochu se v tom ztrácím