Re: Prohlášení poplatníka PROSÍMSPĚCHÁ
Paní Jasná omlouvám se, dotaz jsem psala z domova, teď jsem dorazila do práce.
Vzhledem k výši mzdy jim odcházela zálohová, ale zadáno v programu mají, typ daně 1 - to je srážková.
BOD č. 6 si přečtu děkuji za upozornění
Pokud u vás nemají podepsané prohlášení, tak ho třeba mají podepsané někde jinde. Měli by vás požádat o Potvrzení o zdanitelných příjmech a sami si podat daňové přiznání. Taky je samozřejmě možné, že nevědí nic ani o prohlášení poplatníka ani o daňovém prohlášení. To by se ovšem okradli o slevu na poplatníka. Zkuste se s nimi domluvit.
Paní Jasná děkuji moc za objasnění. A ještě jednou se moc omlouvám, že jsem hned nereagovala na Váš dotaz, jak jsem psala nebyla jsem u PC. Vašich rad i rad ostatních si moc vážím, protože jsem začátečník a spousta věcí mi ještě nenechá klidné spaní. Opravdu děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
7. 3. 2013 5:50
Při zpracovávání RZD jsem přišla na to, že někteří zaměstnanci nemají vůbec vyplněné a podepsané Prohlášení poplatníka. Sleva na poplatníka jim uplatňována nebyla. Je velký problém, že Prohlášení poplatníka vůbec nemají podepsané?