Re: OSVČ příjem 1 mil. Kč povinn plátce
Tak tohle jsem si myslela taky. To není problém, máme tabulky z execelu za 5 lez zpátky. On si to právě hlídá, protože plátcem DPH být nechce, pořád přepočítává aby nepřekročil a když to hrozí, domluví si s odběratelem odložení vystavení faktury aby do plátcovství nespadl. Výdaje ke své činnosti má minimální. Takže pravda na naši straně? Obrat - 12 po sobě jdoucích měsíců = vystavené faktury za toto období?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
7. 3. 2013 11:00
Dobrý den,
kamarád měl příjem ze živnosti necelých 1,1 mil. Kč. Podal DAP, ted mu paní volala že se automaticky stává plátcem DPH, že má průser a smála se mu do telefonu že prý tedy neměl přiznat všechny příjmy když plátcem být nechce a že si musej zjistit od kdy se plátcem stal a vypočítají mu zpětně penále???
Obrat si hlídá - ten přeci nemá s příjmy ke zdanění nic společného, to se k 1.1.2013 neměnilo (myslím definice obratu). Paní je neoblomná, já ted znovu pročítala zákon a nenašla jsem nic o tom, že by musel být plátcem. Můžete mi prosím někdo upřesnit, kdo má pravdu? Já nebo veselá paní z FÚ? A čím má kamarád před ní argumentovat, jaký konkrétní § když si paní z FÚ stojí za svým (kdyby pravda byla na její straně). DÍky. Zase mazec jako loni - to mu neuznali úroky z hypotéky