Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2012 21:54
dobrý den, chtěla bych se zeptat na zaměstnanecké benefity a to příspěvek zaměstnancům na životní pojištění a penzijní připojištění. Do jaké částky je to pro zaměstnavatele daňově uznatelným nákladem a od jaké částky z toho musí zaměstnanec odvádět sociální a zdravotní a daň?
někde jsem našla že limity daňové uznatelnosti pro zaměstnavatele je 24000 kč/rok - platí to zvlášť 24000 kč pro penzijní a 24000 pro životní poj (tj. max 2000 měsíčně pro jedno poj.) nebo je to 24000 celkem za obě pojištění?
a je tam nějaká záludnost když zaměstnanec je zároveň jednatelem a společníkem (dostává "jen" mzdu jako zaměstnanec) a druhým zaměstnancem je jeho dítě?
předem děkuji - ještě jsem tyto benefity nikde nepoužívala a na internetu asi zadávám špatné hesla protože mi vyjíždí spíš články od pojišťovacích poradců atd.