Výpočet spotřeby pohonných hmot

• (neregistrovaný)

9. 3. 2013 5:22

Dobrý den,potřeboval bych poradit.Mám auto Fiat Doblo Cargo v OM ale nevím jak vypsat spotřebu přes město,mimo město a kombin.cyklus.Mám v techničáku pouze jeden údaj a to tento-spotřeba 100m3 je 4.9 metodika C.U.N.A.Nevíte jak počítat spotřebu,když jednou jedu přes město,pak po dálnici,ta spotřeba je přece jiná a ne 4.9 litrů.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2013 10:02

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Re: Výpočet spotřeby pohonných hmot
      Holt tam je jenom jedna spotřeba... Já to vidím následovně:

Pokud se podnikatel do průměrné spotřeby dle technického průkazu „nevejde“, je vhodné, aby zaznamenával např. okamžiky čerpání pohonných hmot a uváděl důvody vyšší spotřeby (zatížení vozidla, jízda po dálnici, jízda na sněhu apod.).

U některých vozidel ani nejsou údaje o spotřebě do technického průkazu zapisovány a je na poplatníkovi, jaké zvolí důkazní prostředky (záznam o vlastním měření spotřeby, stanovisko prodejce vozidla či soudního znalce, údaje z odborné literatury apod.).

• 9. 3. 2013 13:27

vojtad63 (neregistrovaný)

Volal jsem přímo prodejci Fiatu a ten mi sdělil,že motor je stejný jako Stilo a nahlásil mi spotřebu pro toto auto,myslíte,že je možné vycházet i z tohoto?Měl bych si toto tvrzení prodejce nechat asi dát písemně že?Děkuji

• 11. 3. 2013 14:54

Vladimír 2

==Měl bych si toto tvrzení prodejce nechat asi dát písemně ==
      Zcela určitěš! Berňák si tam volat nebude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).