Dohoda o provedení práce a odměna

• (neregistrovaný)

10. 3. 2013 15:53

dobrý den, mám prosbu. Uzavřela jsem se zaměstnavatelem dohodu o provedení práce na administrativní činnost. To je vše OK, protože mi nabídl za skutečně odpracovaných cca 25 hodin měsíčně 10000. Co znamená skutečně odpracovaných, je to totiž pán, který si ohromě rád povídá a když jsem spočítala opravdu skutečně strávený čas prací pak mi vyšlo cca 25 hodin, ale potřebuje např. vyvenčit psa a pohlídat dům, když tam není. Dalo by se chápat, že zvýšená odměna za skutečně odpracovanou dobu je fakticky i za to, že mu pomáhám mimo dohodnutou pracovní dobu. Protože se v administrativě již nějakou dobu pohybuji, myslím, že to vypadá divně. Je možné že se např. dohodnem na 150 Kč na hodinu a v případě dokončení úkolu odměnu ve výši např. 500 Kč (a tím že splním 12,5 úkolu - dokončím zakázek) mi doplatí zbytek do 10000?Přivydělávám si při mateřské a každá Kč mi fakt bodne, tak bych nerada o přivýdělek přišla, Děkuji za názor Kikina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2013 16:04

pája

Re: dohoda o provedení práce a odměna
      pokud jste se takto dohodli, nevidím problém, jestliže jste ochotna mu vypomáhat i mimiovlastní práci a jste s tou výší odměny srozuměna, tak není třeba to nikde ventilovat.

• 10. 3. 2013 20:49

Kara (neregistrovaný)

Nějak jsem nepochopila, v čem je problém. Prostě sepište DPP na administrativní práce, 25 h a 10000 měsíčně a je to. A podepište daňové prohlášení, pokud ho nemáte podepsané u jiného zaměstnavatele. Pak se z toho nebude srážet žádná daň.

• 11. 3. 2013 8:55

Kikina1 (neregistrovaný)

děkuji moc za názory, obávám se, aby někdo nezpochybnil výši odměny na hodinu, tj. 400 Kč. Někde jsem četla, že pak dělají zle, že fakticky muselo být odpracováno více a hodin atd. děkuji ještě jednou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).