Re: zaměstnanec u soudu
Pokud jim vystavujete fakturu na Kč za ten den + odvody, tak to znamená, že soudu ty peníze dáváte k refundaci. Tzn. že to zaměstnanci zadáte jako zákonné volno s náhradou mzdy (např. jako když jde k lékaři). On ten den dostane zaplacený od firmy a firma ty peníze včetně odvodů dostane od soudu.
Pokud byste mu vystavovala potvrzení o ušlém výdělku, tzn. kdyby tu náhradu platil soud jemu, zadala byste mu to jako volno bez náhrady mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 3. 2013 13:45
Prosím o radu, v historii jsem nenašla jednoznačnou odpověď na mou problematiku.
Zaměstnanec šel na soud, kdy jsem mu na předvolání vyplnila průměrnou hodinovou mzdu. Pak mi ze soudu přinesl potvrzení, že tam byl, a že máme soudu zaslat fakturu s daným potvrzením, pro úhradu mzdy za daný den.
Nárok má na 8h - potvrzeno tím soudem.
čili soudu mám vystavit fakturu, kde uvedu hrubou mzdu + 34% ZP a SP? A do mezd zaměstnance mu mám dát jako náhradní volno???? A jak to vše pak zúčtovat, prosím?
Hl. mi prosím řekněte, jak uvést jeho "nepřítomnost" do mezd. Neplacené volno, jak jsem pochopila tady z historie, je jen v případě, pokud mu soud uhradí mzdu přímo zaměstnanci, je to tak?
Dělám mzdy, tak bych to potřebovala rychle, prosím.
MOOOC Vám předem děkuji za odpiověď.
Hezký den přeji