Re: tržby
Ke každému hamburgeru opravdu nemusí vystavovat paragon? Stačí tedy pokladní kniha, kam se zapíšou jednotlivé tržby?
a dle §7b) zákona o daních z příjmů není přesně stanoveno zda musí mít hladové okno ke každé surovině skladovou kartu a vést sklady.. stačí na konci roku udělat inventuru a zjistit stav k 31.12.? a ten také uvést v příloze 1??
Děkuji za info
Když oni 99% ročních zásob denně spotřebují a tím je pro ně evidence zásob administrativně náročná, takže je snažší si to k 31.12. spočítat a manka neřešit, počítá se s tím že si kuchař občas zobne trochu slaniny... Vím že to vůbec není správně učetně, ve firmě kde mám čtečku a program je to super, ale řeším tento problém s dalšími klienty kteří mají obrat do 1mil a většinou mají max dva zaměstnance.. Jde o to zda kontrola opravdu vyžaduje skladovou evidenci k nahlednutí za celý rok..
Ono bude záležet na tom, jaká "beruška" vám přijde na kontrolu. Dle mých zkušeností všichni podnikatelé kradou a oni mají jen plat, jsou prostě chudáci, ale podnikat nejdou. Měla jsem hospodu, kde mi uváděli i to, co si kupovali na černo, to jsem se posmála. Nějak nechápali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 3. 2013 17:37
Prosím kdo ví a poradí jak nejlépe vést DE v prodejně Hladového okna (neplatci DPH). Hlavně musí se dokládat paragonem počet prodaných hamburgerů tzn. každé prodané jídlo má svůj paragon? Jak prokázat tržby a co evidence nakoupeného masa atd. (skladová evidence). Ocením každý poznatek, radu.... děkuji všem