Aha, díky, já to tedy ještě trochu upřesním. Máme vymyšlený jeden nápad a chystáme se ho dát na patentový úřad (jedná se o průmyslový vzor), s tím, že ti kdo "to" bude chtít používat by měl platit licenci za to, že to může používat (řekněme třeba, že se jedná o nějaký SW). Zamýšlel jsem to však udělat tak, aby to byla třeba lucemburská firma a my dva bychom byli majitelé. Takže nejde o podnikání jako takové, ale spíš o licence za používání.
děcka neblbněte, tyhle podfucky berňák zavřel už tak před 15 lety.
zahraniční firma má zisky z činnosti v čr = zdaňuje je zde.
dovoz aplikačního software = srážková daň.
vlastníte lichtenštejnskou firmu = máte příjem = jako češi zdaňujete tam kde bydlíte tedy v čr.
atd
Já to myslel asi nějak takto: http://www.sfinance.cz/zpravy/finance/77388-akont-presun-firmy-do-zahranici-prinasi-uspory/
Udělal jsem dobrou zkušenost při zakládání mojeho s.r.o. v zahraničí se službou sídlo společnosti, výhody jsou pro mě klíčové, přeposílají mi veškerou příchozí poštu sem na Moravu, kde trávím nejvíce dní v měsíci + tam jsou některé další výhody, jako je např. image díky prestižní adrese...
Finanční úřady v Evropě, na popud Federálních úřadů USA v posledních 2 letech přistřihly křídla společnostem registrovaným v daňových rájích, jak jsou Bahamy, Krokodýlí ostrovy, Panenské ostrovy, Seychely, atd. Ale Lucembursko je řádným členem EU.
Další věc, já osobně jsem ředitelkou pro rozvoj u ALL FINANCE (UK) LTD a podnikáme po celé Evropě, také v ČR i na Slovensku a pocházím z ČR, konkrétně z Olomouce. Zcela zodpovědně mohu prohlásit, že jsem ráda, že společnost sídlí v Anglii a ne v Olomouci v ČR. Výhody: mnohem jednodušší účetnictví (také podvojné, ale bez byrokracie), nižší daně a svoboda podnikání, o které se čeští podnikatelé ani neodvažují snít.
A nakonec, nějak nechápu, proč v ČR jsou stále lidé, kteří zatajují českým podnikatelům skutečnou situaci o podnikání v zahraničí. Připadá mi to velmi podobné situaci v ČSSR před rokem 1989, kdy se českým lidem tlouklo do hlav, jak je na západ od Chebu všechno špatné, jak tam jsou všichni zlí.
Extra pro pana Pavel Říha (Rop):
Citace: Tak tím, že budeš mít Ltd. (anglická zkratka s. r. o.) a budeš podnikat v čechách se českým daním nevyhneš ... to je možná pro tebe zásadní informace ...
Tato toto je typická demagogie. V roce 2004 ČR přistoupila Evropskému Společenství a podepsala souhlas s volným pohybem zboží, kapitálu a osob. Společnost registrovaná v Anglii která obchoduje a podniká v jiných zemích EU platí daně výhradně ve Spojeném království podle předpisů Jejího Veličenstva. Je pravda, že českým úřadům se toto nelíbí, neboť čeští úředníci by nejraděj zdaňovali celý svět, ale nedá se nic dělat. Dokud bude Česko členem EU, bude se muset smířit s tím, že jim budou schopní lidé odcházet tam, kde jsou nižší daně, nižší byrokracie. Viz čeští lékaři, inženýři, programátoři a schopní podnikatelé. V Česku tak zůstanou jen ti neschopní a líní a také úředníci. ;D
Celá EU zdaňuje dle bydliště ... společnost zdaňuje v místě sídla ... ovšem dividenda či plat se zdaňuje ve finále dle bydliště ... respektive zdaní se v místě vyplacení a daň se následně započte v místě bydliště (buď metodou vynětí nebo prostého zápočtu) ...
Mimochodem, když český zákon o daních z příjmů není v legislativním souladu s EU proč jej EU nenapadla? Že by nebyl důvod?
MARTINA COWARTS,
Jste naprosto uzasna svymi nazory !!!
To co pisete jsou presne ma slova.
Jiz nekolik let ziji v Manchesteru a dlouho studuji vse kolem byznysu a investovani.
Zacatkem pristiho roku budu zakladat zde v UK s.r.o. respektive Ltd. a kdyz na forech ctu, jak si lide pracne a zdlouhave zakladaji firmy v tom nehorazne byrokratickem state, kde jsou pod maximalnim dozorem a buzeraci uradu, tak se zacinam smat.
Opravdu nechapu proc se lide aspon trochu neinformuji predtim, nezli podniknou takovy krok.
Vase prispevky me vzdy rozveseli a hlavne mam pocit jako bychom se jim spolecne smali a pokyvovali hlavou...
Preji Vam prijemny den
Libor
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
13. 5. 2010 20:57
Ahoj, uměl by mi někdo poradit, pokud bych chtěl založit s.r.o., ale chci, aby měla sídlo třeba v Lucembursku (kvůli daním). V podstatě uvítám jakékoliv informace k tomuto tématu. Vím, že by to neměl bt problém, ale nevím, kde začít, ani co je k tomu potřeba apod., takže hledám alespoň jakékoliv informace. Děkuji