Re: prosím v.e.n.d.y.-staré fa
Předpokádám,že jde o přijaté faktury, tedy Vaše závazky. To, co jste četla o závazcích starších 36 měsíců znamená, že je jen dodaníte v DP, ale nejsem si jistá, jestli to platí i pro DE, protože DE je nemá na rozdíl od účetnictví v nákladech. Takže si myslím,že neplatí. Vy je ale z evidence závazků vyřadit nemůžete, až v případě ukončení či přerušení podnikání, případně při přechodu na výdaje % z příjmů.. DE je o pohybu peněz.
Re: prosím v.e.n.d.y.-staré fa
Děkuji za odpověď. Hledala jsem v různých lPORADCÍCH a diskusích, až jsem se dopracovala na stránkách min. financí k výkladu Koordinačního výboru k DANI Z PŘÍJMU, příspěvek 262/18.03.09 , dílčí závěr 1a2 - výdaj nebyl uplatněn, tak nedodaňovat. V podstatě, co píšete. Jde o přijaté a vyplacené peníze. Snad to bude dobře, už z toho mám maglajs. Přeji hezký víkend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 3. 2013 9:21
Převzala jsem DE a předešlá účetní dodala soupis nezaplacených faktur od r. 2007-2010. Koukla jsem na § 23 ZDP a jestli to chápu dobře , je možné fa po 36 měsících vyřadit, když nebyly uplatněny do výdajů? Nevím, jestli bude stačit do inventury závazků poznamenat odvolávku na paragraf a odečíst? Nebo do deníku proúčtovat jako JVY, platba neurčena? Bude muset o pohledávku z r. 2006 (naštěstí jen 1542,-) navýšit zisk? Prosím poraďte. Děkuji.