Re: Ztráta z 2011 kde zapsat ve výkazech
Ztráta z roku 2011 musí být zaúčtována na účtu 429 a patří do Rozvahy, do pasiv mínusem (ale jestli máte nějakou šablonu na rozvahu, taktam se většinou píší čísla plusem a řádek se odečítá). VZZ z roku 2012 přeci nemá ze ztrátou z roku 2011 co dělat, tam jsou jen náklady a výnosy běžného roku.
Re: Ztráta z 2011 kde zapsat ve výkazech
Taky jsem si to myslela, že ve VZZ 2012 ztráta 2011 nemá co dělat. Já právě dělám běžné malé UCE a výkazy mi vždycky program vyplivne. Tohle je firma kamaráda, který přiznání potřebuje udělat a se ztrátou jsem se ještě nesetkala. S tím, že mám k dispozici jen uzávěrku2011 a jen ty mzdy za leden, vše je jinak stejné. Pohledávky, závazky, stav b. účtu...nikdo nezaplatil jim, ani oni. Mám šablonu tady z businessu..UCE program k dispozici nemám, ten v práci použít nemohu. Když teda zadám do pasiv tu ztrátu s plusem, tak se mi automaticky o to prohloubí VH běžného období (-), ale pak mi VH nesedí s VZZ... Co s tím?
Díky moc za trpělivost a Vaši radu.
>>Potřebuji udělat daň z příjmů PO. V roce 2011 měli
>>ztrátu 500 tis., v roce 2012 už nemají žádné výnosy a
>>náklady jen mzdové (v lednu). Už mají jen závazky.
>>Kam
>>mám tu ztrátu z r. 2011 do výkazů 2012 zadat? (ř.18 a
>>tam zapsat s mínusem?). Ve VZZ to taky někde zadávám?
>>Ještě jsem se s tím nesetkala, děkuji.
>Ztráta z roku 2011 musí být zaúčtována na účtu 429 a
>patří do Rozvahy, do pasiv mínusem (ale jestli máte
>nějakou šablonu na rozvahu, taktam se většinou píší čísla
>plusem a řádek se odečítá). VZZ z roku 2012 přeci nemá
>ze ztrátou z roku 2011 co dělat, tam jsou jen náklady
>a výnosy běžného roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 3. 2013 12:23
Potřebuji udělat daň z příjmů PO. V roce 2011 měli ztrátu 500 tis., v roce 2012 už nemají žádné výnosy a náklady jen mzdové (v lednu). Už mají jen závazky. Kam mám tu ztrátu z r. 2011 do výkazů 2012 zadat? (ř.18 a tam zapsat s mínusem?). Ve VZZ to taky někde zadávám? Ještě jsem se s tím nesetkala, děkuji.