Re: zrušení soukromého životního pojiště
Budete uvádět do §10 v daňovém přiznání přesně tu částku, kterou jste psala v DP minulé roky do odpočitatelných položek na životní pojištění. V součtu Vaší daňové povinnosti s příjmy z podnikání, pak zaplatíte daň z těchto odpočtů ve výši 15%. SP a ZP se z příjmů §10 neplatí.
Re: zrušení soukromého životního pojiště
paní Wendy..mám stejný dotaz s životkem viz.níže uvedeno Milena Č. pouze jsem byla zaměstnána a pak v evidenci na ÚP.Dávám si nyní přiznání. Musím částku odpoč.pol.za min.roky přičíst k příjmům ze ZČ nebo je vykážu v oddílu 3.ř.49 se znaménkem-
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 3. 2013 22:28
Prosím Vás zrušila jsem letos soukromé životní pojištění, které jsem si uplatňovala v daních 3 roky zpětně. Jakou částku musím nyní zdanit? 3 roky jsem si uplatňovala 1000 Kč ročně, tedy za 3 roky 3000 Kč. Budu letos v ostatních příjmech uvádět 3000 Kč a nebo budu uvádět 15% z 3000 Kč - tedy jako výši té ušetřené daně - tedy 450 Kč? A když podnikám budu tuto částku počítat do příjmů pro ZP a SP? Děkuji za odpovědi a rady.