Re: danění dotace PUZČ
Dobrý den,
zrovna se podobný problém snažím vyřešit u svého otce, daní se §10, jenomže pokud už je člověk starobního důchodce tak se letos nedá odečíst sleva na popl. a daň vychází poměrně vysoká, protože v §10 se dají uplatnit jen skutečné výdaje, ale k dotaci, jaké? Také se snažím zjistit, jestli by tam šlo uplatnit % výdaje jako u zeměď.výroby, když se jedná o souvislost se zem. Tuto dotaci dostává člověk proto, aby v zem. nepodnikal, proto předal farmu mladším, takže jaké skutečné výdaje, to mi hlava nebere. Zatím mi nebyl schopen nikdo poradit, v zákonu nic není. Pokud už jste něco zjistila budu vděčná, když se mi ozvete, moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 3. 2013 16:26
Manžel v roce 2012 dostal dotaci na PUZČ prosím jakým způsobem se daní, zda pokud se daní dle § 10 se uplatní výdaje % jako u zemědělské činnos ti či nikoliv, platí se také ZP a SP .Děkuji Zdena