Re: Roční zúčtování daně a daňové přizná
Nechat si v zaměstnání vystavit Potvrzení o zdanitelných příjmech, kde bude zaškrtnuto, že provedli roční zúčtování a s jakým výsledkem, a podat daňové přiznání. I když Vám vyšla ztráta, musíte uvést své příjmy a výdaje a také přehledy na sociální a zdravotní pojišťovny.
Re: Roční zúčtování daně a daňové přizná
Děkuji, vím, že do přiznání musím zahrnout všechny příjmy. Myslel jsem, že v zaměstnání budu muset nechat zrušit to roční zúčtování, vrátit přeplatek na dani a vše zahrnout do přiznání. Pokud to jde i tak, jak popisujete, je to jednodušší. Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 3. 2013 14:03
Dobrý den, prosím o radu - v zaměstnání jsem si nechal udělat roční vyúčtování daně za r. 2012, kde jsem si uplatnil i úroky z úvěru ze stavebního spoření. Přeplatek na dani už jsem dostal ve výplatě za únor. Nevěděl jsem, že si to nesmím nechat udělat, protože mám ještě živnost a musím podat daňové přiznání (v živnosti jsem měl za r. 2012 ztrátu). Poradí mi někdo, co teď mám dělat? Díky.