Re: vyúčtování od SVJ - analytická evide
Musí vám dát rozpis na každého vlastníka dle jeho čl. podílu
- náklady na jed.vlastníka
- zdanitelné příjmy na vlastníka /pokud existují zd.příjmy /
- konečný zůstatek dlouh.zálohy na opravy na jed.vlastníky
Alespoň já to takto předávám :-)
Re: vyúčtování od SVJ - analytická evide
Škoda, že jsem nenarazila na vás :). Bohužel při podání naši žádosti, zda-li by nám to udělali na nás koukali jak z jara, že se to nedělá a nikdo to po nich nikdy nechtěl. Nakonec nám poslali tuto analytiku. Manžel to nějak rozpočítal na náš podíl - zda správně ale netušíme. Opravdu nejsem účetní a moc se v tom nevyznám. Chci se ještě zeptat. Pokud nám přijde od SVJ vyúčtování - jednak na služby (teplo, SV a TV a ost.) a pak na "FO", měla bych mít nárok si dát do nákladů i částky spojené se správou, odměny funkcionářům atd., které nikde vyúčtovány nejsou. Je tomu tak??
gábina
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 3. 2013 8:35
Prosím,
žádali jsme SvJ, aby nám udělalo roční vyúčtování dl. záloh (fond oprav). Jsme majiteli BJ. Bohužel - pro mě jako laika - nakonec zaslali analytický přehled za celý panelový byt, kde BJ máme. Je tam přehled účtů 955, 544,518,511 a 521. Jak z toho vyčíslit náš náklad, který si potřebuji dát do účetnictví, abych mohla udělat DzPPO. Jsem začátečník a nevím si s tím moc rady.
ostatní SVJ, kde vlastníme nějakou BJ nám poslali přímo vyčíslen náš náklad v daném roce.
Moc děkuji
Gábina