Re: DPH
Ale ona by to měla Pohoda komplet zařídit. Zkuste se podívat do návodu k Pohodě, ale myslím, že postup je následující:
1) zrušit uzavření toho přiznání, kterého se dodatečné týká
2) přidat nějaký ten doklad, který ovlivní ten měsíc / čtvrtletí
3) založit nové přiznání - dodatečné
To dodatečné přiznání by tak měla pohoda udělat správně z rozdílu mezi původním přiznáním a nalezenými rozdíly (např. nová faktura).
4) pdp, to původní smažete a založité nové, už se tam zohlední i ta nová faktura.
Nejsem si jistý, jestli je krok 1) nutný, jak říkám, najdete to v manuálu k Pohodě. Každopádně doporučuji před těmito kroky provést zálohu, abyste mohl obnovit data v případě chyby..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 3. 2013 11:38
Dobrý den,
mám problém s dodatečným daňovým přiznáním k DPH, účtuji v programu pohoda, vystavila jsem fakturu v řežimu přenesení daňové povinnosti po uzavření DPH a potřebuji na FÚ poslat dodatečné přiznání. Výpis z evidence pro daňové účely - tam se mi tačástka objeví, pošlu tedy tento nový seznam a co přiznání - tam se mi to na řádku č.25 jako rozdíl neobjeví, nevím si rady, poradí mi prosím někdo
děkuji