DPH

• (neregistrovaný)

22. 3. 2013 11:38

Dobrý den,
    mám problém s dodatečným daňovým přiznáním k DPH, účtuji v programu pohoda, vystavila jsem fakturu v řežimu přenesení daňové povinnosti po uzavření DPH a potřebuji na FÚ poslat dodatečné přiznání. Výpis z evidence pro daňové účely - tam se mi tačástka objeví, pošlu tedy tento nový seznam a co přiznání - tam se mi to na řádku č.25 jako rozdíl neobjeví, nevím si rady, poradí mi prosím někdo
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2013 11:55

Jana N. (neregistrovaný)

Re: DPH
      výpis z evidence celý nový jako dodavatel, dodatečné k DPH jen ř. 25 bez daně

• 22. 3. 2013 12:30

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Ale ona by to měla Pohoda komplet zařídit. Zkuste se podívat do návodu k Pohodě, ale myslím, že postup je následující:
      1) zrušit uzavření toho přiznání, kterého se dodatečné týká
      2) přidat nějaký ten doklad, který ovlivní ten měsíc / čtvrtletí
      3) založit nové přiznání - dodatečné
      To dodatečné přiznání by tak měla pohoda udělat správně z rozdílu mezi původním přiznáním a nalezenými rozdíly (např. nová faktura).
      4) pdp, to původní smažete a založité nové, už se tam zohlední i ta nová faktura.

Nejsem si jistý, jestli je krok 1) nutný, jak říkám, najdete to v manuálu k Pohodě. Každopádně doporučuji před těmito kroky provést zálohu, abyste mohl obnovit data v případě chyby..

• 22. 3. 2013 13:10

sp (neregistrovaný)

zkusím to tak udělat, mockrát děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).