Re: Invalidní důchod a OSVČ
Dívám se do interaktivního formuláře ze stránek ČSSZ a myslím si, že možná máte něco špatně zakliknutého. Když v řádku 12 zaškrtnu "jen vedlejší" a pak do řádku 28 uvedu 30800, propíše se mi do řádku 31 do chlívku "vedlejší činnost" 15400 a to je podle mě dobře. Jinak klidně vezměte papír a zajděte na Vaši OSSZ, referent na OSVČ Vám určitě poradí.
Re: Invalidní důchod a OSVČ
Pokud jste podnikal celý rok, tak Vám při takto nízkém daňovém základu nevznikla povinná účast na důchodovém pojištění OSVČ. Posledním vyplběbým číslem bude částka 2566.67 Kč v řádku 29 a dál už jenom samé nuly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 3. 2013 22:02
Prosím o pomoc při vyplňování přehledu na OSSZ jsem invalidní důchodce a mám živnost, daňový základ 30800,- nevím zda je to vedlejší činnost nebo hlavní, v loni při vyplňování jsem měl zašrnutý vedlejší činnost, ale když to vyplňuji do staženého formluáře z internetu do řádku 31. tak mi nejde vyplnit suma za vedlejší činnost. Co dělám špatně?