Re: Jak se zbavit chyby ????.....prosím
Ale ano - jasně že dívala a vím to - v hlavní knize je 321 se znaménkem mínus a do rozvahy se přenese kladně - to je mi jasné, tedy alespoň doufám.
Ale můj problém je v tom že já měla tu 321 na konci 2011 na hlavní knize právě jako kladný (absolutní blbost mít přeplacené závazky) - no ale stalo se ..............a teď co s tím ???
Re: Jak se zbavit chyby ????.....prosím
No právě - tam už jsem to někde zašmodrchala, asi k tomu došlo tím že byly veliké nesrovnalosti s vyúčtování O2 - bylo tam hodně dobropisu a zápočtů a ono mi to nesedělo a čas chvátal a já to nějak zamotala a právě mi tam vyskočil ten přeplacený závazek i když to bylo přesně naopak ............ no a teď v tom plavu.... to jako myslíte, že bych měla opravovat i rozvahu za rok 2011 ????
Re: OT: Jak se zbavit chyby
No tak fajn - počáteční stavy r 2012 jsem upravila podle konce 2011 a teď tedy co s tím jedná se o 10.532,54 potřebuji proúčtovat xxx/321, když to proúčtuji proti 5xx, tak mi to zase sníží zisk a ten mi opět nesedne s výsledovkou, protože ř. 41 výsledovky by se měl rovnat řádku 019 rozvahy ...... je to tak ???
Re: OT: Jak se zbavit chyby
A ostatní KZ vám souhlasí? Tak jak psala v.e.n.d.y někde na rozvahovém účtu by vám to mělo zase přebývat.
oprava 548nedaňově/321 je až ta poslední možnost a pokud vám ostatní KZ souhlasí, znamenalo by to, že jste v r. 2011 zbytečně navýšily DZ o 5.266,27 Kč. Teď se více preferuje oprava min.let 42./321, ale toto musí být předem schváleno VH. Je to právě z důvodu správného vykázání účetních výkazů v tom daném roce.
At už to opravite tak nebo tak, vždy se vám v R a VZZ musí rovnat HV.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 3. 2013 9:34
Rozvaha:
na konci roku 2011 jsem měla na 314 zůstatek 5.266,27 jako závazek - bohužel do rozvahy mi vstoupil s opačným znaménkem.
Prostě moje chyba
Když jsem na počátku roku opravila chybu tak přesně o tuto částku x 2 mi teď nehraje rozvaha
fňuk, fňuk ............co s tím ???