Re: SW Pohoda - daň z příjmu PO
Nejrozumější by bylo nechat zpracování daňového přiznání na daňovém poradci. TAX daňové přiznání nezpracuje komplet, zpracuje pouze to, co do programu někdo zadá.
Účetnictví
Daň z příjmů
Dovyplnit tabulku (to žádný program neudělá)
Tiskové sestavy
Daň z příjmů PO / jsou tam 4 sestavy, ale není to daňové přiznání
Pohoda mi nějakou tiskovou sestavu nabízí, je ta příloha A, příloha B a ještě dva dokumenty. Ale jde mi spíše o to, jak formulář pro daňové přiznání vyplním, kde ty údaje najdu a z čeho...Vůbec nevím, jak s tím pohnout a termín pro podání je za pár dní :-(
Problém je, že Vás teď těžko někdo naučí správně vyplňovat daňové přiznání, které se i daňoví poradci učí vyplňovat pár let
Nevíme, co máte v účetnictví, nedaňové náklady, příjmy zvyšující či snižující základ daně, náklady zvyšující či snižující základ daně, nezaplacené sociální a zdravotní pojištění za zaměstnance, poskytnuté dary, invalidní zaměstnanci, účetní odpisy, daňové odpisy, odpočty minulých daňových ztrát,.....
je mi to jasné..Ale myslím, že u nás se nejedná o nic složitého. Za rok 2012 jsou tam pouze faktury přijaté a vystavené (vše v rámci ČR), zaměstnance nemáme, takže tam nejsou nikde žádné odvody na pojištění. V roce 2012 nebyl ani žádný majetek, tudíž žádné odpisy. Myslím tedy, že by to za rok 2012 nemuselo být tak složité. Doufám, že aspoň chápu, že se jedná o o rok 2012, takže se vše bude vztahot k 31.12.2012. Jde mi jen o to, jestli z podkladů z Pohody tyto údaje vezmu...
Za rok 2012 jsou tam pouze faktury přijaté
>a vystavené (vše v rámci ČR), zaměstnance nemáme,
>takže tam nejsou nikde žádné odvody na pojištění. V roce
>2012 nebyl ani žádný majetek, tudíž žádné odpisy.
>Myslím tedy, že by to za rok 2012 nemuselo být tak složité.
>Doufám, že aspoň chápu, že se jedná o o rok 2012,
>takže se vše bude vztahot k 31.12.2012. Jde mi jen o to,
>jestli z podkladů z Pohody tyto údaje vezmu...
Máte zaúčtované uzávěrkové operace?
Máte zaúčtované podrozvahové operace?
Měla firma v roce 2012 nedaňové náklady?
Má firma půjčky, leasing, úvěry?
Jak dlouho firma existuje, resp. budete či nebudete uplatňovat daňové ztráty minulých období?
Sedí saldo k 31.12.2012 na rozvahu?
Zvládla jste řádnou účetní závěrku k 31.12.2012?
Máte řádnou účetní závěrku v plném, nebo zjednodušeném rozsahu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 3. 2013 16:33
Dobrý den,
máte někdo zkušenost, jak dát dohromady daň. přiznání z příjmu PO z podkladů z účetnictví, konkrétně ze sw Pohoda? A co všechno předchází tomu, abych měla údaje správě (uzávěrka atd.).
Vím, že mají ještě jiný program TAX, který to zpracuje komplet, ale ten nemám a ani ho nestíhám pořídit.