Re: Koupě společnosti, převod podílu
prosím Vás. co tedy vše potřebuji, abych mohla rok 2012 zpracovat?? když k převodu podílu došlo 20.12.2012??
Děkuji moc za pomoc jana
Re: Koupě společnosti, převod podílu
O převod podílu nebudete účtovat
Změny popíšete v příloze k účetní závěrce
Otvírat knihy nebudete, nejedná se o novou společnost
To, že má jiný název, jinou činnost a jiného majitele, se účetnictví vůbec nedotkne
Musíte v účetnictví kontinuálně pokračovat celý rok, nelze dělit na účetnictví před prodejem podílu a po prodeji
Co dělat - zajistit účetnictví a komplet doklady roku 2012 a pokračovat v účtování
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
26. 3. 2013 22:01
Dobrý večer, jsem začínající účetní po škole a vím, že až pořádná praxe mě naučí. Proto Vás velmi prosím o shovívavost, trpělivost a hlavně o radu. Slíbila jsem kamarádce, že ji pomůžu a nevíme si rady.
Na základě smlouvy o převodu obchodního podílu byl na FO převeden obchodní podíl 200.000,- Kč za smluvní cenu 20.000,- Kč. Jak prosím Vás otevřu účetní knihy a jak zaúčtuji. Mám i obratovou předvahu analyticky společnosti před převodem, koncové zůstatky MD a D, když byly součástí převodu, budu mít jako počáteční stavy převedené společnosti??Jsem z toho úplně jelen a nemám se na koho obrátit.
Předem moc děkuji za rady Jana