Re: Ukončení PP-rodičovská dovolená-dovo
Dobrý den, před mateřskou byla na rodičáku. Pracovní doba klasická 8 hod/ 40 h týdně. Z předchozího období nic nezbylo...
A neměla se ozvat či nastoupit dne 18.3.2013 (3 roky dítěte)? Je třeba s tím něco dělat, když se ozvala až s tou výpovědí k 29.3.2013???
Opravdu je možné, aby měla 10 dnů dovolené, když nepracovala více jak 3 roky.. Vím, že mateřská se počítá do odpracované doby, ale i tak nechápu, kde se vzalo těch 10 dnů dovolené :-(
Děkuji
Já taky ne, podle mne by měla mít 16,5 dne.
Také mně vyšlo, že jí zbývá 16,5 dne.
Mateřská dovolená se totiž považuje z hlediska výpočtu nároku na řádnou dovolenou za dobu odpracovanou. Takže ona v roce 2010 odpracovala víc než 60 směn a tím jí vznikl nárok na celoroční výměru, která se musí pokrátit o pracovní dny, neodpracované v důsledku rodičovské v roce 2010. Těch mně vyšlo 121. Takže za první 100 dní se krátí o 1/12, za dalších 21 o další 1/12, tzn. krácení o 2/12, tj. 3,5 dne. Zbylo tedy 16,5 dní dovolené.
Do práce měla nastoupit hned po skončení rodičovské. Jestli se dohodla na skončení o pár dní později, tak jí dejte mezi koncem rodičovské a koncem prac. poměru čerpání té řádné dovolené a zbytek dní dovolené proplaťte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 3. 2013 12:18
Pěkný den všem,
mám velikou prosbu, především na mzdové účetní. Já nejsem mzdovka, ale nutně bych potřebovala vyřešit následující situaci:
Zaměstnankyně byla na Mateřské 16.2.2010 - 30.8.2010, poté na Rodičovské dovolené od 31.8.2010. Tato paní se rozhodla ukončit pracovní poměr u nás k 29.3.2013. Dítě se narodilo 18.3.2010
A já se chci zeptat, zda má paní nárok na nějakou dovolenou? Za celou dobu o žádnou nepožádala. Mám pocit, že za mateřskou dovolenou vzniká nárok, ale jak je to s rodičovskou dovolenou? Počítač mi vyhazuje, že má paní nárok na 10 dnů dovolené? Je to pravda??? Má nárok na nějakou dovolenou??
Moc děkuji, nerada bych udělala chybu. Bohužel se v tuto chvíli nemám s kým poradit :-(