Re: Použití WC v obchodě
Takový předpis neexistuje. Většinou to chodí prakticky tak, že pokud chce někdo využít této služby a není zákazník obchodu/prodejny/provozovny, tak zaplatí a pak to bývá bez problémů (energie, voda atd.. ) provozovatele také něco stojí. Myslím, že v jakékoliv restauraci/kavárně apod.. by Vám bez problémů vyhověli. Při nejhorším si můžete dát někde kávu a spojit užitečné s příjemným. Záleží také, co to bylo za obchod.. někde není ani povinnost mít wc.
Byl to velký obchod s dětským oblečením a dětskou obuví
Nebyl náhodou na Černém Mostě? Taková hala v poli.... Tam mě poslali na pumpu poté, co jsme tam koupili kočárek za 20000 Kč. WC měli zamčené, prý z hygienických důvodů jen pro těhotné. No, tak už jsme tam nešli a když za čas volali s nějakou nabídkou, řekl jsem jim, ať si nejdřív zřídí tam u nich v polích WC i pro chlapy. To je lepší než jakýkoli předpis.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 4. 2013 14:07
Nevíte někdo, zda existuje právní předpis, který ukládá, že pokud občan požádá o použití toalety, musím mu vyhovět? Kdysi mi někdo říkal, že takový předpis existuje v občanském zákoníku, ale nemohu ho najít.
Požádala jsem dnes v obchodě, zda by nepustili mojí dceru vyčůrat. Odmítli mě. Jsem spořádaná žena a obě jsme byli slušně a čistě oblečené. Velice mě to lidsky pohoršilo, protože než seženu pro malé dítě možnost udělat potřebu jinde je nejen náročné, ale i ne včas proveditelné.
Děkuji za rady