Re: § 104 Zákona o DPH
Táké se kloním k tomu, že zde jde o krácení daně. kdo bude potřebovat aplikaci §104, uvádím : odvedete např. z tržby později DPH a zároveň si později uplatníte DPH z nákupu. Tedy z nákupu uplatňujete minimálně stejnou částku DPH (jako je odvod), potom nejde o krácení DPH.
Re: § 104 Zákona o DPH
Ne.
Vy jste nesplnil nárok na odpočet §72 a musíte tuto daň vrátit ve správném období. Pozdější "vratka" je Vaše dobrovolné"plnění".
Aplikace § 104/1 je typicky obchod EU a PDP , mám povinnost odvést, ale zárověň mám plnný nárok na odpočet. Vůči FU je můj dluh nula, žádný postih nehrozí.
104/2 Vyfakturuji v dubnu službu s DZP leden. Zde využiji možnosti časového posunu a pokud při kontrole FU zjistí, tak spočte "penále" z časového posunu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 4. 2013 21:56
Za 4. Q 2012 bylo uplatněno DPH 2x z jednoho daňového dokladu. Pokud nesprávně nárokované DPH odvedu v řádném daňovém přiznání za 1.Q 2013 - v případě kontroly, spadá pod §104 ? ( Fú uplatní jen úrok z prodlení ) V případě dodatečného daňového přiznání je úrok z prodlení do 200,--
Děkuji za odpověď, váš čas.