Re: tab. D - přiznání FO - danová eviden
Také mám vedlejšák s minimálními příjmy. Již několik roků nevyplňuji údaje o hotovosti (vždy koncem roku zúčtuji výběr pro os. potřebu, takže stav pokladny 0). Když nemáte firemní účet, tak banka 0. Paní na FÚ nemá pravdu, peněžní prostředky - je to údaj nepovinný. Nikdy ho na mě na našem FÚ nechtěli.
Nepovinné údaje - nepsala bych nulu, ale nechala nevyplněné.
Pohledávky, závazky, majetek vyplnit, pokud není co, tak napsat nulu. Ostatní nechat prázdné.
A jak píše Vladimír - nechte paní, ať Vám to dá písemně, že chce vyplnit stav pokladny, BÚ.
Děkuji za reakce. Měla jsem to jak píšete - nuly + prázdné kolonky. Přiznání mi nevrátila, jen řekla, že je to účetně špatně, ale že je jí to jedno, jen že mi dobře radí :-) Potom úřednice, co s ní sdílí kancl dodala, že samé nuly lákají kontrolory. Toho se při mých "gigantických" příjmech nebojím. Tak třeba to ve finále myslela dobře :-D
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 4. 2013 11:36
Dobrý den, jak je to vlastně s tabulkou, kteří vyplnují poplatníci vedoucí DE? Z vedlejší činnosti jsem měla přijmy cca 4 tis. výdaje pouze za nákup SW 12 tis., poskytuju služby, žádný majetek nemám, zásoby nemám. U peněžních prostředků píší, že jsou to nepov. údaje. Tak mi do té tabulky vyšly samé nuly. Paní na FU říkala, že to je špatně a že bych tam měla mít alespoň peněžní prostředky. Co tam mám vlastně vyplnit? KS bank. účtu - soukromého, kde za celý rok týkaly 2 řádky podnikání? Děkuji