Dobrý den,
neviděla bych v tom problém. Také OSVČ může uzavřít pracovní poměr či dohodu, jen je třeba pamatovat na ustanovení § 301 odst. 1 zákoníku práce. Naopak, pokud by byla činnost vykonávána na základě živnostenského oprávnění a vykazovala znaky závislé činnosti, šlo by o zastřený pracovněprávní vztah, tzv. švarcsystém.
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2012 21:58
Dobrý den, chci se zeptat - jsem na RD a jako vedl. OSVČ si přivydělávám účetnictvím, mám jednu cimbálovou muziku které nárazově zpracovávám mzdy (cca 4x do roka podle jejich vystupování), můžu s nimi sepsat DPP na zpracování mezd nebo jim vše musím fakturovat přes živnost? (pro mne by bylo samozřejmě výhodnější kdyby to bylo DPP protože z toho bych neodváděla SP a ZP - je to částka do 1000,-, ale nevím jestli je to vůbec povoleno když na účetní činnost mám ŽL?) předem děkuji za odpověd