Re: prosím mzdové účetní - ukončení PP
Je naprostý nesmysl, že by nedostala podporu. A taky je nesmysl, abyste jí platili odstupné. Klidně můžete ukončit dohodou a ona na ÚP uvede, že PP skončil dohodou ze zdravotních důvodů, což jsou důvody vážné, takže podporu bude mít nekrácenou.
Na podporu nárok mít bude a jelikož odejde dohodou ze zdravotních důvodů, tak nebude nijak krácená.
Jestli nechce na dohodu a nemůže práci vykonávat, můžete jí dát výpověď a nechat ji doma po výpovědní dobu na průměru, ale k vyplácení odstupného nemáte žádný důvod.
Moc děkuji, připravím tedy výpověď dohodou ze zdravotních důvodů, jakmile mi dá potvrzení o důchodu, tak jej ve výpovědi zmíním a myslím, že se můžeme rozejít k oboustranné spokojenosti (uf, to jsem ani nečekala, je to velmi problémový zaměstnanec, který nutí člověka přemýšlet o tom zda má podnikání smysl..). Moc jste mi pomohly, děkuji ještě jedenkrát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 4. 2013 11:31
Dobrý den,
máme hospodu, jedna servírka nám od března loňského roku marodí, nyní jí přiznali invalidní důchod a k 15.4.bude mít ukončenu PN.
Přišla s tím, že chce ukončit PP, ale ne dohodou, protože půjde na ÚP a tam by nedostala podporu.
Mám nějaké možnosti? Dát jí výpověď kvůli změně PS? A za 3 měsíce odstupné? Nastoupit nechce a nemůže kvůi zdravotnímu stavu.
Děkuji za pomoc.