Re: Právo zaměstnavatele
Ne zadara to neni..slibil 100kc na ruku a hodinu si zapsat do docházky/asi placeno jako presčas?!/...nám jde o to ,že nám ty soboty nepasují kvůli rodinám atd.(sobotní spoje jsou omezené,dopoledne v čudu,kvůli jedné hodině )..spíše nám nesedi to rázné přikázání ,až téměř znějicí jako výhružka uplacená stovkou...proto ta otázka,zda na takové přikázání má právo..děkuji
Re: Právo zaměstnavatele
No podívala bych se do pracovní smlouvy, kde mám napsáno kolik hodin v týdnu a kolik dnů v týdnu pracuji a poté do zákoníku práce, kolik hodin přesčas mně může za rok zaměstnavatel nařídit bez mého souhlasu...... toto je řešení a poté další řešení - odmítnutí a odchod z firmy....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
6. 4. 2013 14:22
Dobrý den,můj zaměstnavatel se ukáže ve firmě tak dvakrát,třikrát do týdne.Vše ostatní ohledně práce,řešíme po telefonu.Mám dotaz,zda má právo nám nařizovat,aby jsme se s kolegyní střídaly a každá jednu sobotu,na dobu jedné jediné hodiny přijela do firmy se domluvit ohledně práce na následující týden.Dal nám to příkazem jako ústni ujednáni.Dojíždime obě dvě patnáct kilometrů v sobotu,kvůli jedné hodině.Má na to náš zaměstnavatel právo?Děkuji za odpověď.Žaneta