Re: Kontrola FÚ a doklady
v §38l /3/c je pouze doložit potvrzení od zaměstnavatele manžela/lky, tedy pokud oba pracují a jeden uplatňuje a druhý ne. Není tam nic o tom, kdy jeden nepracuje a druhý uplatňuje (ani o tom, že pak nesmí ani jeden - když splním podmínky prokázání, tak mohu). To pak by mělo stačit to, že jeden uvede v prohlášení, že uplatňuje a hotovo (jako jistotu, že druhý nepracující opravdu neuplatňuje si taky nechávám podepsat čestné prohlášení)
Re: Kontrola FÚ a doklady
Mě když jsem vloni nesla Čestné prohlášení na FÚ paní řekla, že už má být napsáno jen Prohlášení :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 4. 2013 12:17
Dobrý den,
byla jsem na FÚ doložit a ověřit doklady za zaměstnance a mimo jiné jsme narazily na problém "Čestné prohlášení" Pokud zaměstnanec uplatňuje dańové zvýhodnění na dítě a druhý z manželů nepracuje /RP, ÚP, OSVČ, popř pracuje v cizině/ nechám napsat Čestné prohlášení, že neuplatńuje daňové zvýhodnění na dítě. To se paní na FÚ nelíbilo, že čestné prohlášení není od r. 2012 pravoplatný doklad, proto jsem slevu neměla dat a měli si podat daňové přiznání a slevu za celý rok uplatnil.
Co na to říkate mzdovky, jak to děláte vy?