Re: Zaměstnanec-exekuce-insolvence
ahoj :-) přestáváte sice srážet na exekuci, ale začínáte srážet pro insolvenčního správce a to 1/3, kterou deponujete do doby, než vám přijde rozhodnutí od soudu, kam máte peníze poslat a tuším že až od rozhodnutí soudu zaměstnavatel sráží 2/3, dosud srážíte 1/3 - alespoň tak mi to KONEČNĚ vysvětlil "můj" první insolvenční správce :)
ale netvrdím, že to je správné, slyšela jsem už 3 výklady, ale řídím se nyní touto poslední radou.
Re: Zaměstnanec-exekuce-insolvence
1/3 čisté mzdy za použití nezabavitelných srážek - tak jakobyste srážela na nepřednostní exekuci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 4. 2013 13:07
Ahoj,prosím o radu týkající se zaměstnance, který má jednu exekuci. K této exekuci mi přišel dopis, že nadále nepožadují provádění srážek ze mzdy, ikdyž není zcela splacena. Zaměstnanec totiž požádal o osobní bankrot a našla jsem si v IR, že je povoleno oddlužení. Předpokládám, že ale na základě již zmíněného dopisu o nepožadování dalších srážek, již nezačnu nic strhávat, je to správně?
A co bude dál. Příjde mi nějaké rozhodnutí od soudu, na základě kterého budu strhávat zaměstnanci mzdu pro ins.správce?
Předem Vám děkuji za radu